Foto: Lånebilde fra Kunstfagskolen i Ålesund

Hva driver deg som gründer?

De fem siste årene har jeg fått gleden av å undervise som gjestelærer ved Ålesund Kunstfagskole. «Hvem er jeg som kunstner?» og «Hvordan forvalte mine spontane og kreative ressurser?» har vært de to viktigste temaer på kurset.

Det er kanskje ikke så stor forskjell på å være kunstner og gründer som det kan virke som. En kunstner har like stort behov for å finne sin forankring og drivkraft som kunstner som det du som gründer har i business.

Ved Ålesund Kunstfagskole tilbys blivende kunstnere et bredt spekter av teknikker og metoder. Studentene får muligheten til å utforske sitt eget uttrykk som kunstner. Mange bruker studiet som en forberedelse før de søker seg videre til kunstakademiene eller går videre i en annen faglig retning, for eksempel innen film, grafisk design eller spilldesign.

En blivende kunstner skal inn i opptaksprøver på akademiene eller i intervjuer i forbindelse med bestillingsoppdrag. Da er det viktig å kunne uttrykke og sette ord på hva man vil med sin kunst.

Først og fremst fikk studentene anledning til å bli bedre kjent med seg selv, sine kreative og spontane ressurser – og hvordan presentere seg selv på en genuin og autentisk måte. 

Hva  studenter har sagt etter kurset:

«Jeg har lært meg selv bedre å kjenne. *Visjonsmodellen er et nyttig verktøy som kan hjelpe meg i mange situasjoner, både som student og privat», «Jeg opplever at vi har blitt bedre kjent og samarbeider bedre som gruppe», «Eierskap», «Mer innsikt, selvrefleksjon og verktøy for framtidig planlegging», «Kurset har ikke bare hjulpet meg med presentasjon, men også det å tørre, ikke bry seg så mye om at alt skal være perfekt, men stole mer på meg selv, tro på meg selv», «Opplevelse av lærer var kjempebra – dette er noe hun definitivt kan».

Oppdraget ved Ålesund Kunstfagskole har vært viktig for utviklingen av konseptet Reinspikka Suksess. Jeg har fått mye god inspirasjon fra studentenes arbeid på kursene.

*Visjonsmodellen er en prosessmodell og et styringsverktøy jeg har utviklet og bruker i mitt konsept Reinspikka Suksess.

Foto: Bildet har jeg fått låne av Ålesund Kunstfagskole.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin